Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Mocno czosnkowy szczupak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny szczupak mocno przyprawiony czosnkiem i usmażony w panierce.

Mocno czosnkowy szczupak Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mocno czosnkowy szczupak

 

Sposób przygotowania:

Mocno czosnkowy szczupak
Szczupaka wypatroszyć, wyciąć kręgosłup, pokroić na kawałki, dokładnie umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny. Natrzeć solą morską, czosnkiem granulowanym i pieprzem, ostawić na pół godziny do lodówki. Jajko rozkłócić, kawałki ryby panierować najpierw w jajku a potem w bułce tartej. Smażyć na wolnym ogniu na mocno rozgrzanym oleju z obu stron.
Mocno czosnkowy szczupak
Kawałki ryby skropić sokiem z cytryny i natrzeć przyprawami.
Mocno czosnkowy szczupak
Rybę opanierować w jaju i bułce i smażyć na oleju.

Tagi:

tarta