Sposób przygotowania:
Moherowe berety ;)
Ziemniaki obieramy,płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.Odcedzamy z wody,przeciskamy przez praskę dwukrotnie,studzimy ( do ziemniaków można dodać posiekaną drobniutko zieloną pietruszkę lub koperek ).Cebulę obieramy,trzemy na tarce o najmniejszych oczkach ( jak na placki ziemniaczane ) i razem z mięsem mieszamy w misce na jednolitą masę,doprawiamy do smaku,dzielimy na osiem równych porcji,kształtujemy okrągłe kotlety nakładamy na nasmarowanej oliwą blasze i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na ok.15 minut.Po czasie wyciągamy blachę. Z ziemniaków formujemy okrągłe placki nakładamy na mięso i wkładamy blachę z powrotem do piekarnika.Zwiększamy temperaturę do 200 stopni i czekamy aż ziemniaki się lekko zrumienią.Porcjujemy na talerzach.Podajemy z buraczkami,lub innymi warzywami.SMACZNEGO.
luna
Natala1210
yola
elzbieta8960
Doro
misia53
eli_555
wedith1
Evi