oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

mój boczek faszerowany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna roladka z boczku najlepiej podana na zimno.

mój boczek faszerowany Więcej zdjęć (3)

Składniki:

mój boczek faszerowany

 

  • 2000g boczek świeży bez skóry
  • 500g mięso mielone
  • 1 szt marchew
  • 1 szt pietruszka korzeń
  • gorczyca
  • majeranek
  • sól , pieprz, papryka mielona słodak

Sposób przygotowania:

mój boczek faszerowany
Płat boczku jeżeli jest dość gruby można go przepołowić na pół,rozłożyć na desce.Mięso mielone doprawić solą,pieprzem,gorczycą i papryką,wymieszać i rozłożyć na boczku.Marchew i pietruszke obrać i pokroić w słupki i po układać na mięsie mielonym.Zwinąć rulon i zasznurować. Piec w piekarniku w temp.170 stopni często podlewając około 1h i 30 minut.
mój boczek faszerowany
Rozłożony płat boczku z mięsem mielonym i dodatkami.
mój boczek faszerowany
Gotowa rolada z boczku przygotowana do pieczenia.