Sposób przygotowania:
Mój Cytrynowiec
Masa cytrynowa:
Wycisnąć sok z cytryny i dolać tyle wody, aby razem było 2 i 1/2 szklanki. Przelać do garnka i zagotować razem z cukrem. W pół szklanki wody wymieszać budyń,żółtka, mąkę pszenna i ziemniaczaną, połączyć
z rozcieńczonym sokiem z cytryny i ugotować budyń. Chłodny budyń połączyć z utartym masłem.
Masa śmietankowa:
Śmietanę ubić dodając cukier oraz rozpuszczoną żelatynę.
Ciasto przekładamy w następujący sposób: na biszkopt wykładamy masę cytrynową, następnie ananasy, dalej masęśmietankową i herbatniki. Na koniec wszystko polewamy ciemną polewą.
Wycisnąć sok z cytryny i dolać tyle wody, aby razem było 2 i 1/2 szklanki. Przelać do garnka i zagotować razem z cukrem. W pół szklanki wody wymieszać budyń,żółtka, mąkę pszenna i ziemniaczaną, połączyć
z rozcieńczonym sokiem z cytryny i ugotować budyń. Chłodny budyń połączyć z utartym masłem.
Masa śmietankowa:
Śmietanę ubić dodając cukier oraz rozpuszczoną żelatynę.
Ciasto przekładamy w następujący sposób: na biszkopt wykładamy masę cytrynową, następnie ananasy, dalej masęśmietankową i herbatniki. Na koniec wszystko polewamy ciemną polewą.