ogonek17

ogonek17

Kucharz
[Przepisów: 12]

Mój mazurek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

szybki i smaczny mazurek na kruchym cieście

Mój mazurek Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mój mazurek

 

 

Sposób przygotowania:

Mój mazurek
Mąkę przesiać dodać margarynę zarobić nożem, dodać żółtka 1/2 szklankę cukru śmietanę proszek do pieczenia zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części, do jednej dodać 2 łyżki kakao i zagnieść, wsadzić do lodówki na pół. Białka razem z resztą cukru ubijamy na sztywną pianę, dodać orzechów Jedną cześć białego ciasta rozwałkujemy i wsadzamy do wysmarowanej brytfanki, na ciasto położyć powidła na to zetrzeć (porwać) ciemne ciasto wykładamy piane i na to rwiemy białe ciasto. Pieczemy w piekarniku około 45 minut.
Mój mazurek
Mąke prsiewamy dodajemy margarnę i zarabiamy
Mój mazurek
na ciemne ciasto wykładamy piane z orzechami
Mój mazurek
na koniec rwiemy ostatnia czesc ciasta