Sposób przygotowania:
Mój przepis na PĄCZKI Tłusty czwartek
Drożdże rozcieramyz naszymi żółtkami.
Mleko na ogniu podgrzewamy
cukier i masło wkładamy.
Letnie mleko dokładnie łączymy:
z drożdżami, żółtkami i mąką kończymy.
Do powstania jednolitej masy wyrabiamy
dłonie od czasu do czasu olejem zwilżamy.
Nasze zgrabne rączki formują teraz pączki.
Smażymy na głębokim oleju
tylko się nie oparzcie bo będzie o jeju!
I mamy gotowe pączki domowe.
Mleko na ogniu podgrzewamy
cukier i masło wkładamy.
Letnie mleko dokładnie łączymy:
z drożdżami, żółtkami i mąką kończymy.
Do powstania jednolitej masy wyrabiamy
dłonie od czasu do czasu olejem zwilżamy.
Nasze zgrabne rączki formują teraz pączki.
Smażymy na głębokim oleju
tylko się nie oparzcie bo będzie o jeju!
I mamy gotowe pączki domowe.