Sposób przygotowania:
Mój pyszny grzybowy sos
Na początku grzyby umyj, namocz i ugotuj.
Następnie wyjmij z garnka, osusz i drobno posiekaj.
Tłuszcz rozgrzej na patelni.Dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj.
Nie powinna się zarumienić.
Następnie dodaj wywar. Zagotuj.(możesz zagotować te składniki w rondelku).
Sos gotuj na małym ogniu przez około 10-15 minut.Od czasu do czasu przemieszaj łyżką, aby nic się nie przypaliło.
Pod koniec gotowania dodaj pokrojone grzyby i delikatnie połącz ze śmietaną.
Do smaku dopraw gotowy sos solą i przyprawą w płynie "Maggi".
Gorącym polewaj mięso.
Smacznego.
Następnie wyjmij z garnka, osusz i drobno posiekaj.
Tłuszcz rozgrzej na patelni.Dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj.
Nie powinna się zarumienić.
Następnie dodaj wywar. Zagotuj.(możesz zagotować te składniki w rondelku).
Sos gotuj na małym ogniu przez około 10-15 minut.Od czasu do czasu przemieszaj łyżką, aby nic się nie przypaliło.
Pod koniec gotowania dodaj pokrojone grzyby i delikatnie połącz ze śmietaną.
Do smaku dopraw gotowy sos solą i przyprawą w płynie "Maggi".
Gorącym polewaj mięso.
Smacznego.