Sposób przygotowania:
Mój pyszny tort z truskawkami
W pierwszej kolejności przygotować niezbędne składniki na biszkopt i masę. Jajka sparzyć wrzącą wodą w celu pozbycia się bakterii chorobotwórczych. Wbić jajka do wysokiej miski i ubić z cukrem- 10 dkg,miksować do momentu aż masa będzie jasna. Dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia. Natłuścić tortownicę okrągłą. Nagrzać piekarnik i piec około 40 minut w temperaturze 180- 190 stopni C. Biszkopt zupełnie ostudzony pokroić na dwie równe części. Poukładać biszkopty i skropić je sokiem z cytryny. Biszkopty oba z jednej strony posmarować dżemem truskawkowym. Śmietankę schłodzić i ubić ją na sztywno ze śmietanfixem i likierem kokosowym i cukrem waniliowym, podzielić masę a połowę, jedną część wyłożyć na biszkopt, rozsmarować i przykryć drugim krążkiem ciasta. Resztę śmietany wyłożyć na wierzch i boki, rozsmarować równomiernie, resztę śmietany nałożyć do szprycy i dekorować wedle uznania tort. Na wierzch wyłożyć opłukane, pokrojone w cząstki truskawki. Dekorować flamastrem spożywczym.