Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Mój ryż po chińsku 4

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Lekko chiński ryż z surimi

Mój ryż po chińsku 4 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mój ryż po chińsku 4

 

  • 1 szkl ryżu
  • 4 gramy chinskiej przyprawa
  • 1 cebula
  • 4 paluszki surimi
  • 1/5 szt pory
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • 2 łyżeczki słonecznika łuskanego

Sposób przygotowania:

Mój ryż po chińsku 4
Kroimy w kostkę cebulkę i podsmażamy na patelni. Surimi kroimy w średniej grubości plastry. Rozwijamy z niego nitki. Do patelni dodajemy pocięty w paski por oraz surimi. Posypujemy całość imbirem i dokładnie mieszam. Do ugotowanego ryżu dodajemy przyprawę chińską. Gotujemy w tym czasie ryż. Nakładamy go na miseczkę, a na niego zawartość patelni. Całość posypujemy słonecznikiem.
Mój ryż po chińsku 4
Podsmażamy na patelni pokroją cebulkę
Mój ryż po chińsku 4
Surimi kroimy w średniej grubości plastry.
Mój ryż po chińsku 4
Nakładamy resztę składników na patelnie i podrumieniamy

Tagi:

ryż przyprawy