oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Mój sos ze świeżych pomidorów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To jest moja baza do sosów używana w zależności od sporządzanego dania.

Mój sos ze świeżych pomidorów Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mój sos ze świeżych pomidorów

 

Sposób przygotowania:

Mój sos ze świeżych pomidorów
Pomidory umyć i pokroić w kostkę i dać do garnka. Cebule i czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę i dodać do pomidorów. Wstawić garnek na piec i na małym ogniu ciągle mieszając gotować pomidory. Nie należy sie spieszyć tylko niech sie powoli gotują aż częściowo sos zacznie gęstnięć , trwa to około 1 godziny. Po tym czasie należy powstały przecier przetrzeć przez gęste sito do innego garnka. Tak powstała baza sosu pomidorowego moze być uzywana do różnych potraw. Taka baze mozna zamrażac lub konserwować w małych słoiczkach.
Mój sos ze świeżych pomidorów
Pokrojone wszystkie składniki należy gotowac na małym ogniu często mieszając.

Tagi:

pomidory