LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Moja caprese

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wyborna, po prostu ambrozja.

Moja caprese Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Moja caprese

 

 

Sposób przygotowania:

Moja caprese
Przygotować sos: czosnek zmiażdżyć w prasce, dodać bazylię, sól, zalać oliwą. Odstawić. Kapustę lub sałatę wyłożyć na półmisek. Mozarellę i pomidora pokroić w plastry. Układać na liściach kapusty lub sałaty na przemian w kształcie wianka. Polać sosem, posypać orzechami.
Moja caprese
Krojenie pomidora do mojej sałatki caprese.
Moja caprese
Krojenie w plastry mozarelli do sałatki.
Moja caprese
Prasowanie ząbków czosnku do sosu winegret.