kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Moja chińszczyzna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Moja chińszczyzna smakuje bardzo dobrze i tak chińsko:D

Moja chińszczyzna

Składniki:

Moja chińszczyzna

 

  • 2 piersi kurczaka
  • 1 cebula
  • 1/2 garści groszku konserwowego
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 garści zielonej fasolki
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 50 ml bulionu
  • przyprawa 5 smaków
  • grzybki mun
  • olej

 

 

Sposób przygotowania:

Moja chińszczyzna
Cebulę obierz i pokrój w pórka. Paprykę obierz, usuń z niej gniazda nasienne i pokrój w niewielkie słupki. Podgotuj chwilę we wrzątku paprykę i fasolkę. Grzybki mun przygotuj tak jak jest napisane na opakowaniu. Kurczaka umyj, podsusz, pokrój w średnie kawałki, podsmaż na oleju. Połącz z sosem sojowym. Podsmaż cebulkę z papryką i fasolką, grzybkami mun czasem mieszając, dodaj mięso i groszek z bulionem i podsmaż. Przypraw przyprawą 5 samków. Podawać z ryżem i surówką z białej kapusty.
Smacznego!:-)