Sposób przygotowania:
Moja fantazja z malinami
Maliny płuczemy, obieramy z szypułek, odstawiamy. Z jajek oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Ciągle mieszając dodajmy do niej żółtka po jednym oraz powoli wsypujemy cukier. Następnie do masy jajecznej dodajmy mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Powstałe ciasto wylewamy do przygotowanej formy i pieczemy je 35 min w 180C. Biszkopt po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie zajmujemy się nadzieniem do ciasta. Obie galaretki rozrabiamy w 300 ml gorącej wody, bardzo dokładnie je mieszamy aby się rozpuściły, następnie odstawiamy je do ostygnięcia. Gdy gdy galaretki ostygną miksujemy je z serkami oboma. Do powstałej masy dodajmy maliny, mieszamy delikatnie. Do 50 ml chłodnej, przegotowanej wody dodajmy kilka kropel olejku rumowego, mieszamy. Biszkopt po ostygnięciu przecinamy na pól i nasączamy ponczem z olejku. Następnie jedną część smarujemy przygotowanym kremem z malinami i nakładamy drugą część biszkoptu. Górę możemy polać polewą czekoladowa:)