Ewelina.

Ewelina.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Moja jajecznica

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taką jajecznicę magłabym jeść codziennie !

Moja jajecznica

Składniki:

Moja jajecznica

 

  • 5 jajek
  • 1 małe pędko kiełbasy zwyczajnej
  • przyprawa kebab
  • szczypiorek

 

Sposób przygotowania:

Moja jajecznica
Na patelni rozgrzewamy trochę smalcu. Kiełbasę kroimy w dość grubą kostkę i przysmażamy na rozgrzanym smalcu. W misce roztrzepujemy jajka. Do podsmażonej kiełbasy dodajemy jajka z miski i wszystko dokładnie mieszamy aż jajka się dobrze zetną - ja lubię bardzo dobrze usmażone. Pod koniec smażenia dosypujemy płaską łyżeczkę przyprawy kebab. Usmażoną jajecznicę wykłądamy na talerz - można ozdobić szczypiorkiem. Smacznego !