Sposób przygotowania:
Moja karpatka
Wodę gotujemy z 1/2 kostki margaryny, dodajemy mąkę i energicznie mieszamy około 5 minut.
Ściągamy z ognia i studzimy. Do ciasta dodajemy 4 jajka i 2 białka i ucieramy mikserem. Rozsmarowujemy cienko na blasze do pieczenia. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 160-170 °C. Po upieczeniu przecinamy ciasto na 2 części.
Gotujemy budyń wg. przepisu na opakowaniu. Margarynę ucieramy, dodajemy 2 żółtka i 1 szkl. cukru pudru. Cały czas ucieramy i dodajemy ostudzony budyń. Oba placki ciasta przekładamy kremem. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem i schładzamy w lodówce.
Ściągamy z ognia i studzimy. Do ciasta dodajemy 4 jajka i 2 białka i ucieramy mikserem. Rozsmarowujemy cienko na blasze do pieczenia. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 160-170 °C. Po upieczeniu przecinamy ciasto na 2 części.
Gotujemy budyń wg. przepisu na opakowaniu. Margarynę ucieramy, dodajemy 2 żółtka i 1 szkl. cukru pudru. Cały czas ucieramy i dodajemy ostudzony budyń. Oba placki ciasta przekładamy kremem. Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem i schładzamy w lodówce.