paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Moja potrawka z patisona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

najlepiej potrawka smakuje z mięsem

Moja potrawka z patisona

Składniki:

Moja potrawka z patisona

 

  • 3 patisony
  • 2 marchewki
  • 1 pęczek mały kopru
  • 1 pęczek mały natki pietruszki
  • 1 kostka rosołowa

Sposób przygotowania:

Moja potrawka z patisona
Patisony myjemy a następnie ścieramy je na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Marchew podobnie jak patisony myjemy i ścieramy. Koper i natkę płuczemy pod bieżącą wodą, otrzepujemy z jej nadmiaru, siekamy całość drobno. Na niewielkiej ilość oleju podsmażamy patisony a następnie dodajmy do nich marchew i koper z natką, mieszamy. Całość podlewamy odrobiną wody, dodajemy kostkę i dusimy pod przykryciem, pamiętając o mieszaniu ok 30 min do miękkości każdego składnika.

Tagi:

patison