Sposób przygotowania:
Moja sałatka warstwowa Gyros
1. Piersi z kurczaka kroimy na kawałeczki i przekładamy je do miski 2. Mieszamy w miseczce majonez z jogurtem i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość mieszamy i wkładamy do lodówki 3. Kurczaka posypujemy mniej więcej połową przyprawy do gyrosa i mieszamy. Zostawiamy na chwilę do przesiąknięcia. 4. Cebulę kroimy na drobne kawałeczki 5. Ogórki kiszone i konserwowe kroimy w kostkę 6. Szatkujemy kapustę pekińską 7. Podsmażamy kurczaka do którego po chwili dodajemy cebulę i razem podsmażamy na patelni 8. Jak mamy wszystko gotowe układamy warstwy: na sam dół kładziemy kurczaka z cebulą i polewamy ketchupem tak żeby całość zakryć. Następnie kładziemy fasolę, potem ogórki kiszone, na nie ogórki zielone i w końcu kukurydzę. Na kukurydze równomiernie kładziemy przygotowany sos z majonezu i jogurtu. Górę sałaki przykrywamy kapustą. 9. Gotowe:)