Sposób przygotowania:
Moja śledziowa sałatka
Ziemniaki, seler, marchew umyć i wstawić do gotowania w lekko osolonej wodzie. Śledzie solone moczymy w zimnej wodzie od czasu do czasu wymieniamy naświeżą. Ogórki kiszone i cebule kroimy w kostkę. Kukurydzę i fasolkę wyciągamy na sitko żeby odciekły z zalewy. Gdy warzywa się ugotują studzimy je i obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę i dajemy do dużej miski, dodajemy kukurydzę i fasolke oraz ogórek i cebulę. Gdy śledzie sie wymoczą kroimy je w kostkę zostawiająć 2-3 filety do dekoracji. Dodajemy majonez, doprawiamy pieprzem i 2-3 łyżkami maggi w płynie. Mieszamy i przekładamy do mniejszej miski, dekorujemy ogórkiem kiszonym oraz filetm śledziowym. Śledzie użyte do dekoracji można lekko pokropić octem przed położeniem na salatkę.