Sposób przygotowania:
Moja surówka ala Colesław z kukurydzą
Posiekaną drobno białą kapustę wsypujemy do miski, solimy i zostawiamy aż do momentu, gdy puści sok , następnie odciskamy ją i wylewamy słoną wodę, dodajemy startą marchewkę i drobniutko posiekaną cebulę i odsączoną kukurydzę z puszki..
W miseczce przygotować sos - z 4 łyżek majonezu, 1,5 łyżeczki octu balsamicznego, 2 łyżek soku z cytryny i 1 łyżeczki cukru pudru. Sos wlewamy do surówki, doprawiamy jeszcze surówkę solą i pieprzem, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Surówka ta jest doskonałym dodatkiem do obiadu.
W miseczce przygotować sos - z 4 łyżek majonezu, 1,5 łyżeczki octu balsamicznego, 2 łyżek soku z cytryny i 1 łyżeczki cukru pudru. Sos wlewamy do surówki, doprawiamy jeszcze surówkę solą i pieprzem, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Surówka ta jest doskonałym dodatkiem do obiadu.
kasik12