Sposób przygotowania:
Moja szarlotka
Wszystkie składniki ciasta umieścić w misce robota z nożami do siekania. Pulsacyjnie połączyć je i włożyć na blat lub stolnicę i zagnieść ciasto. Ciasto włożyć do lodówki na czas przygotowania jabłek. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki. Przełożyć je do miski, wsypać, mąkę, cynamon i cukier i wymieszać. Ciasto wyjąć z lodówki, 2/3 rozkruszyć do formy o średnicy 23 cm wysmarowanej margaryną i za pomocą dłoni lub jakiegoś płaskiego naczynia ubić w formie robiąc na bokach podwyższenie. W środek wyłożyć przygotowane jabłka i pokruszyć na górze resztę ciasta. Szarlotkę piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 50-55 minut. Po upieczeniu ciasto posypać cukrem pudrem.