Sposób przygotowania:
Moja ulubiona pekinka do obiadu
Paprykę myjemy, osuszamy, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w kostkę. Ogórki osączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Kapustę obieramy z wierzchnich brzydkich liści i szatkujemy. Cebulkę obieramy, drobniutko kroimy w kostkę. Warzywa mieszamy w misce, dodajemy majonez, jogurt grecki, przyprawiamy solą ziołową i pieprzem, mieszamy. Odstawiamy na pół godziny, żeby składniki się przegryzły. Podajemy do schabowego lub mielonego. Smacznego
![Moja ulubiona pekinka do obiadu Moja ulubiona pekinka do obiadu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/moja-ulubiona-pekinka-do-obiadu-159503.jpg)
![Moja ulubiona pekinka do obiadu Moja ulubiona pekinka do obiadu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/moja-ulubiona-pekinka-do-obiadu-159504.jpg)
![Moja ulubiona pekinka do obiadu Moja ulubiona pekinka do obiadu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/moja-ulubiona-pekinka-do-obiadu-159505.jpg)
![Moja ulubiona pekinka do obiadu Moja ulubiona pekinka do obiadu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/moja-ulubiona-pekinka-do-obiadu-159506.jpg)