Sposób przygotowania:
Moja ulubiona zwykła suróweczka
Na początku przygotować większą miskę.
Kapustę pekińską opłukać, osuszyć i drobniutko poszatkować.Wrzucić do miski.
Marchewki obrać, opłukać i starkować na tarce o grubych oczkach.Dodać do kapusty.
Jabłko obrać ze skórki, przekroić na pół, usunąć gniazdo.Jedną połówkę starkować podobnie jak marchewkę na tarce o grubych oczkach.Dodać do kapusty i marchewki.
Następnie dodać majonez.Wmieszać.Do smaku doprawić surówkę solą, pieprzem, cukrem białym i odrobiną kwasku cytrynowego.
Przed podaniem koniecznie schłodzić w lodówce.
Smacznego.
Kapustę pekińską opłukać, osuszyć i drobniutko poszatkować.Wrzucić do miski.
Marchewki obrać, opłukać i starkować na tarce o grubych oczkach.Dodać do kapusty.
Jabłko obrać ze skórki, przekroić na pół, usunąć gniazdo.Jedną połówkę starkować podobnie jak marchewkę na tarce o grubych oczkach.Dodać do kapusty i marchewki.
Następnie dodać majonez.Wmieszać.Do smaku doprawić surówkę solą, pieprzem, cukrem białym i odrobiną kwasku cytrynowego.
Przed podaniem koniecznie schłodzić w lodówce.
Smacznego.