mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Moja ulubiona zwykła suróweczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealnie pasuje do wszelkiego rodzaju mięs i ryb.

Moja ulubiona zwykła suróweczka

Składniki:

Moja ulubiona zwykła suróweczka

 

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 3 marchewki
  • 3 łyżki majonezu
  • pół jabłka
  • sól,pieprz, kwasek cytrynowy i cukier do smaku

Sposób przygotowania:

Moja ulubiona zwykła suróweczka
Na początku przygotować większą miskę.
Kapustę pekińską opłukać, osuszyć i drobniutko poszatkować.Wrzucić do miski.
Marchewki obrać, opłukać i starkować na tarce o grubych oczkach.Dodać do kapusty.
Jabłko obrać ze skórki, przekroić na pół, usunąć gniazdo.Jedną połówkę starkować podobnie jak marchewkę na tarce o grubych oczkach.Dodać do kapusty i marchewki.
Następnie dodać majonez.Wmieszać.Do smaku doprawić surówkę solą, pieprzem, cukrem białym i odrobiną kwasku cytrynowego.
Przed podaniem koniecznie schłodzić w lodówce.
Smacznego.