oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Moja wątróbka wieprzowa z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wątróbka z pieczarkami to jest to.

Moja wątróbka wieprzowa z pieczarkami

Składniki:

Moja wątróbka wieprzowa z pieczarkami

 

  • 500g wątróbka wieprzowa
  • 1 szt duża cebula
  • 150g świeża pieczarka
  • 50g smalcu
  • sól, pieprz mielony

Sposób przygotowania:

Moja wątróbka wieprzowa z pieczarkami
Wątróbke umyć pod zimną wodą i dać na sito żeby odciekła. Pokroić w cienkie plastry. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Pieczarki oczyścić i umyć, pokroić w plastry. Na patelnie dać smalec i mocno go rozgrzać. Włożyć wątróbke oraz cebulę i pokrojone pieczarki. Smażymy około 7 minut często mieszając. Wyłożyć na talerz i przyprawić solą i pieprzem.