Sposób przygotowania:
Moja zupa grzybowa na śmietanie
Do około 3 litrów zimnej wody dodać udka drobiowe,oraz liść laurowy i ziele angielskie.Zagotować i na wolnym ogniu gotujemy około 45 minut.W tym czasie przebrać grzyby leśne pokroić duże okazy w małe kaweałki a małe zostawić w całości.Opłukać w zimnej wodzie i gotować z dodatkiem soli około 20 minut.Na patelni rozgrzać masło i dodać pokrojoną w drobną kostkę cebule,jak się zeszkli dodać odsączone grzyby i smażymy około 10 minut.Do wywaru z udek drobiowych dodać pokrojone drobno warzywa oraz ziemniaki i makaron świderki gotujemy około 10 minut.Po tym czasie dodajemy podsmażone grzyby.Wszystko razem gotujemy jeszcze z 10 minut aż zupa sama lekko zgęstnieje.Na końcu dodajemy śmietanę i pokrojoną natke pietruszki.Smacznego