Sposób przygotowania:
Moja zupka brokułowa
W wodzie rozpuszczamy kostki warzywne rosołowe.
Bulion doprowadzamy do wrzenia. Następnie wrzucamy pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i podzielone na różyczki brokuły.
Całość gotujemy przez 20 minut do momentu aż warzywa będą miękkie.
Zdejmujemy garnek z ognia i łyżką cedzakową wyjmujemy ziemniaki i brokuły a następnie miksujemy blenderem na papkę.
Zmiksowane warzywa przekładamy ponownie do naczynia z rosołem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na koniec dodajemy śmietanę i podgrzewamy przez 5 minut.
Gdy nalejemy zupę na talerz posypujemy delikatnie startym serem.
Smacznego.
Bulion doprowadzamy do wrzenia. Następnie wrzucamy pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i podzielone na różyczki brokuły.
Całość gotujemy przez 20 minut do momentu aż warzywa będą miękkie.
Zdejmujemy garnek z ognia i łyżką cedzakową wyjmujemy ziemniaki i brokuły a następnie miksujemy blenderem na papkę.
Zmiksowane warzywa przekładamy ponownie do naczynia z rosołem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na koniec dodajemy śmietanę i podgrzewamy przez 5 minut.
Gdy nalejemy zupę na talerz posypujemy delikatnie startym serem.
Smacznego.