agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Moje babeczki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kolorowy zawrót głowy- babeczki pyszne i delikatne w smaku

Moje babeczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Moje babeczki

 

  • jajka 3 szt
  • lukier kolorowy 3 opak
  • posypka kolorowa 1 opak
  • posypka czekoladowa 1 opak
  • migdały siekane 1 garść
  • mąka tortowa 3 szklanki
  • cukier 0.5 szklanki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • mleko 50 ml
  • olej 150 ml

Sposób przygotowania:

Moje babeczki
Przygotować wszystkie niezbędne składniki na babeczki. Przygotować dowolne, jadalne dekoracje. Jajka sparzyć wrzącą wodą, mąkę przesiać przez sito o małych otworach. Włożyć do miski, wsypać cukier, wlać mleko i zmiksować całość mikserem. Mąkę dodać ją do pozostałych składników, dodać proszek do pieczenia, dodać olej, zmiksować całość bardzo dokładnie do uzyskania jednolitej masy o jednolitej i delikatnej kremowej konsystencji. Przygotować papilotki, lub foremki do babeczek nakładać do nich ciasto, nagrzać piekarnik do temperatury około 180-200 stopni C na około 25-30 minut. Piec do uzyskania złotego koloru. Wyjąć babeczki, ostudzić, polać je lukrem lub czekoladą białą lub ciemną oraz lukrem kolorowym spożywczym kolorowym- gotowym według uznania, posypać posypkami, migdałami. Ozdabiać w sposób dowolny.
Moje babeczki
Kolorowy zawrót głowy- babeczki pyszne i delikatne w smaku
Moje babeczki
Kolorowy zawrót głowy- babeczki pyszne i delikatne w smaku
Moje babeczki
Kolorowy zawrót głowy- babeczki pyszne i delikatne w smaku
Moje babeczki
Kolorowy zawrót głowy- babeczki pyszne i delikatne w smaku

Tagi:

jajko jajka