Sposób przygotowania:
Moje babeczki
Przygotować wszystkie niezbędne składniki na babeczki. Przygotować dowolne, jadalne dekoracje. Jajka sparzyć wrzącą wodą, mąkę przesiać przez sito o małych otworach. Włożyć do miski, wsypać cukier, wlać mleko i zmiksować całość mikserem. Mąkę dodać ją do pozostałych składników, dodać proszek do pieczenia, dodać olej, zmiksować całość bardzo dokładnie do uzyskania jednolitej masy o jednolitej i delikatnej kremowej konsystencji. Przygotować papilotki, lub foremki do babeczek nakładać do nich ciasto, nagrzać piekarnik do temperatury około 180-200 stopni C na około 25-30 minut. Piec do uzyskania złotego koloru. Wyjąć babeczki, ostudzić, polać je lukrem lub czekoladą białą lub ciemną oraz lukrem kolorowym spożywczym kolorowym- gotowym według uznania, posypać posypkami, migdałami. Ozdabiać w sposób dowolny.
marietta