paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Moje bezy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

aby otrzymać inny kolor wybierz galaretkę o innym smaku

Moje bezy

Składniki:

Moje bezy

 

  • 20 dag cukru
  • 10 jajek
  • 1 truskawkowa galaretka

Sposób przygotowania:

Moje bezy
Z wszystkich jajek oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy za pomocą miksera na sztywną pianę. Do cukru dodajmy pianę wraz z galaretką i ponownie mieszamy do momentu aż się rozpuszczą. Na wyłożoną blaszkę papierem do pieczenia wykładamy szprycą bądź łyżeczką porcje masy bezowej. Bezy suszymy w piekarniku o temp 150C. Pamiętaj aby drzwi piekarnika były otwarte.

Tagi:

jajko jajka bezy