paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

moje chleby pita

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

idealne chlebki do nadziewania

moje chleby pita

Składniki:

moje chleby pita

 

Sposób przygotowania:

moje chleby pita
Podgrzewamy dwie szklanki wody. Zalewamy nią rozdrobnione drożdże i rozpuszczamy. Łączymy je następnie z solą i prawie całą mąką, zagniatamy ciasto. Odstawiamy je na godzinę do wyrośnięcia. Ciasto dzielimy na dwa równe wałki każdy dzielimy na ok 8 kawałków. Każdy z małych kawałków formujemy na płaski okrągły placuszek. Pieczemy je w 250C 5 min bez tłuszczu. Po wyjęci z piekarnika przykrywamy ścierką i zostawiamy do ostudzenia.