mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Moje ciasto czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne czekoladowe ciasto z polewą.

Moje ciasto czekoladowe

Składniki:

Moje ciasto czekoladowe

 

  • 2,5 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka białego cukru
  • 1 szklanka oleju
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki kakao
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • kilka kropli aromatu cytrynowego
  • 4 jabłka
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 60 g wiórek kokosowych
  • 100 g rodzynek

Sposób przygotowania:

Moje ciasto czekoladowe
Na początku w misce połączyć składniki na ciasto.W tym celu zmiksować jajka, cukier, olej, kakao, mąkę, proszek do pieczenia i aromat cytrynowy.
Formę do pieczenia wyłożyć papierem.Wlać ciasto.
Brzoskwinie z puszki pokroić w kostkę i wyłożyć na ciasto. Następnie na brzoskwinie wysypać rodzynki. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Poukładać na cieście.Wierzch ciasto posypać wiórkami kokosowymi.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec ciasto ok. 45 minut.
Po upieczeniu ciasto wyjąć i odstawić do wystygnięcia.Zimne polać na grubo polewą czekoladową.Smacznego.