kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Moje Hod – Dogi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

są naprawdę pyszne...polecam

Moje Hod – Dogi

Składniki:

Moje Hod – Dogi

 

  • 0,5 kg mąki
  • 5 dag drożdży
  • ¼ l wody
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka mała soli
  • 4 łyżki oleju
  • 6 cienkich parówek
  • 2 cebule
  • 10 dag sera gouda
  • tłuszcz do podsmażenia cebulki

Sposób przygotowania:

Moje Hod – Dogi
Z mąki, drożdży, wody, cukru, soli i oleju zagniatamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy podwoi swą objętość dzielimy na 6 części i rozwałkujemy na cienkie placki. Do środka wkładamy parówkę i podsmażoną cebulkę (można jeszcze inne dodatki np. paprykę, ogórka, pieczarki, ser) i zwijamy w rulon. Układamy na blaszce, posypujemy startym serem i czekamy aż podrosną. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 150 stopni C około 20 minut. Podajemy z keczupem.

Tagi:

sery ser