Sposób przygotowania:
Moje Kebabczęta
Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oleju.
Mięso mielone włożyć do miski, dodać podsmażoną cebulę i czosnek, wbić całe jajko, dodać bułkę tartą , doprawić pieprzem, papryką, i resztą przypraw, dodać odrobinę kurkumy do koloru, wymieszać. Gdy mięso jest zbyt rzadkie dodajemy bułki tartej aby uzyskać gęstą konsystencje. Mięso uformować na kształt podłużny na patyczkach do szaszłyków. Obtoczyć w ziołach lub papryce słodkiej. Piec na grillu lub w piekarniku ok. 30-40 minut. Można podawać same lub np. z pieczonymi ziemniakami i surówką.
Mięso mielone włożyć do miski, dodać podsmażoną cebulę i czosnek, wbić całe jajko, dodać bułkę tartą , doprawić pieprzem, papryką, i resztą przypraw, dodać odrobinę kurkumy do koloru, wymieszać. Gdy mięso jest zbyt rzadkie dodajemy bułki tartej aby uzyskać gęstą konsystencje. Mięso uformować na kształt podłużny na patyczkach do szaszłyków. Obtoczyć w ziołach lub papryce słodkiej. Piec na grillu lub w piekarniku ok. 30-40 minut. Można podawać same lub np. z pieczonymi ziemniakami i surówką.