mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Moje klopsy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Klopsiki idealne na każdy obiad.

Moje klopsy

Składniki:

Moje klopsy

 

  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 mała cukinia
  • 1 papryka czerwona
  • 2 marchewki
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 2 jajka
  • olej do smażenia
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżeczka musztardy
  • przyprawa do mięsa mielonego do smaku
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Moje klopsy
Na początku marchewki, cukinię i paprykę umyć,osuszyć (marchewki obrać) i pokroić na kawałki.
Warzywa włożyć na głęboką patelnię i podsmażyć na małym ogniu z dodatkiem niewielkiej ilości oleju.
Mięso mielone przełożyć do miski, wbić 2 jajka, dołożyć 3 łyżki bułki tartej i łyżeczkę musztardy. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Z przygotowanej masy formować kotleciki o wielkości orzecha włoskiego.
Następnie kotleciki obtaczać w mące i układać na warzywach na patelni. Patelnię przykryć pokrywką i całość dusić jakieś 20-30 minut. Podawać z młodymi ziemniaczkami i ulubioną surówką.Smacznego.