Sposób przygotowania:
Moje klopsy
Na początku marchewki, cukinię i paprykę umyć,osuszyć (marchewki obrać) i pokroić na kawałki.
Warzywa włożyć na głęboką patelnię i podsmażyć na małym ogniu z dodatkiem niewielkiej ilości oleju.
Mięso mielone przełożyć do miski, wbić 2 jajka, dołożyć 3 łyżki bułki tartej i łyżeczkę musztardy. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Z przygotowanej masy formować kotleciki o wielkości orzecha włoskiego.
Następnie kotleciki obtaczać w mące i układać na warzywach na patelni. Patelnię przykryć pokrywką i całość dusić jakieś 20-30 minut. Podawać z młodymi ziemniaczkami i ulubioną surówką.Smacznego.
Warzywa włożyć na głęboką patelnię i podsmażyć na małym ogniu z dodatkiem niewielkiej ilości oleju.
Mięso mielone przełożyć do miski, wbić 2 jajka, dołożyć 3 łyżki bułki tartej i łyżeczkę musztardy. Doprawić solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Z przygotowanej masy formować kotleciki o wielkości orzecha włoskiego.
Następnie kotleciki obtaczać w mące i układać na warzywach na patelni. Patelnię przykryć pokrywką i całość dusić jakieś 20-30 minut. Podawać z młodymi ziemniaczkami i ulubioną surówką.Smacznego.