paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Moje kurki w zalewie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

idealne jako dodatek do grzanek

Moje kurki w zalewie

Składniki:

Moje kurki w zalewie

 

  • 0,5 kg kurek
  • oliwa
  • ocet spirytusowy
  • cukier
  • sól

Sposób przygotowania:

Moje kurki w zalewie
Kurki obieramy, oczyszczamy. Zalewamy je 500 ml wody i 250 ml octy, mieszamy. Tak przygotowane gotujemy ok 15 min z dodatkiem 1/2 łyżeczki soli i cukru. Po ugotowaniu odcedzamy je i ostawiamy aby wystygły. Gdy są chłodne przekładamy je do słoika i zalewamy oliwą. Wszystkie kurki powinny się znajdować w oliwie. Na drugi dzień nadają się do jedzenia

Tagi:

kurki grzyby