Sposób przygotowania:
Moje lekkie pyszne sezamki
Na początku na suchej patelni prażymy sezam.Następnie zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystygnięcia.
W tym czasie w niedużym garnku podgrzewamy cukier z wodą do momentu aż powstanie gęsty, gładki karmel.
Do karmelu dodajemy szybko miód i prażony sezam.
Energicznie mieszamy do chwili, w której składniki się połączą. Ciepłą mieszankę wylewamy na papier do pieczenia. Rozprowadzamy po całości i przykrywamy z góry kolejnym kawałkiem papieru do pieczenia.
Spłaszczamy przy użyciu wałka i odstawiamy do wystygnięcia.
Na koniec odwijamy "sezamkowe ciasto" i kroimy w nieduże prostokąty.Układamy na talerzach.
Smacznego.
W tym czasie w niedużym garnku podgrzewamy cukier z wodą do momentu aż powstanie gęsty, gładki karmel.
Do karmelu dodajemy szybko miód i prażony sezam.
Energicznie mieszamy do chwili, w której składniki się połączą. Ciepłą mieszankę wylewamy na papier do pieczenia. Rozprowadzamy po całości i przykrywamy z góry kolejnym kawałkiem papieru do pieczenia.
Spłaszczamy przy użyciu wałka i odstawiamy do wystygnięcia.
Na koniec odwijamy "sezamkowe ciasto" i kroimy w nieduże prostokąty.Układamy na talerzach.
Smacznego.