Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Moje najlepsze placki z cukini

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszne placki z cukinii, najlepsze z sosem tzatziki lub surówką

Moje najlepsze placki z cukini Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Moje najlepsze placki z cukini

 

Sposób przygotowania:

Moje najlepsze placki z cukini
Cukinię obrać ze skóry, wydrążyć gniazda nasienne, wraz z obraną marchewką zetrzeć na tarce. Lekko posolić, wymieszać i odstawić na ok 15minut. W tym czasie: Parówki obrać w osłonek i pokroić w kostkę, kukurydzę osączyć. Liście szpinaku przepłukać i osączyć, posiekać niezbyt drobno. Por oczyścić i pokroić w kosteczkę. Cukinię odcisnąć z nadmiaru soku, dodać jajka i mąkę. Dodać resztę przygotowanych składników, wymieszać. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoto-brązowo. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z sosem lub surówką.
Moje najlepsze placki z cukini
Parówki obrać w osłonek i pokroić w kostkę, kukurydzę osączyć. Liście szpinaku przepłukać i osączyć, posiekać niezbyt drobno. Por oczyścić i pokroić w kosteczkę.
Moje najlepsze placki z cukini
Cukinię obrać ze skóry, wydrążyć gniazda nasienne, wraz z obraną marchewką zetrzeć na tarce. Lekko posolić, wymieszać i odstawić na ok 15minut. Dodać jajka i mąkę
Moje najlepsze placki z cukini
Dodać resztę przygotowanych składników, wymieszać.
Moje najlepsze placki z cukini
Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoto-brązowo. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.