Sposób przygotowania:
Moje obwarzanki Smakosza
Przygotowanie: Rozkładamy umytą wcześniej stolnicę na stole.Wysypujemy mąkę,cukier waniliowy,szklankę cukru zwykłego,łyżkę sody,sól,wypiek i bardzo dokładnie mieszamy.Ser biały mieszamy z mąką oraz margaryną.Robimy kulę.Z kuli robimy dziurę do której wlewamy jajka.Wszystko bardzo dokładnie mieszamy na gęstą masę.Ciasto rozwałkowujemy.Dnem od szklanki wykrawamy koła.Gotowe ciasto rzucamy na rozgrzany uprzednio olej,smażymy na złoty kolor przez 5 minut.Smacznego
bajtek
smakosz 1988
Jak to co- nic innego jak proszek do pieczenia ;-D
msewka
To takie oponki raczej, nie obwarzanki.
smakosz 1988
Różne na to mówią.Sera tak z 1 kg.Rzeczywiście nie dopisałam hehe.Ale jak widać mi się udały ;-)
bajtek
smakosz 1988
Będę mówiła jak mi się podoba.U Nas się mówi wypiek a nie proszek
Babciagramolka
Małe ale .... możesz nazywać produkt w domu jak chcesz ale w składnikach podawaj raczej nazwę handlową .Nie przypuszczam by na opakowaniu zamiast Proszek do pieczenia pisało Wypiek . I drugie - warto by było podać ile gram ma opakowanie proszku bo są różne - tzw podwójne , zwykłe - wystarczy zerknąć na opakowanie .
smakosz 1988
Mamy sklep pgr i pisze wypiek na opakowaniu,ale wezmę pod uwagę Twoją radę Buniu
bajtek