Moje obwarzanki Smakosza

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rozkładamy surowe obwarzanki na pudełku ze ściereczką kuchenną.Smażymy po parę na głębokim tłuszczu.Wykładamy na emaliowaną misę.Smacznego

Moje obwarzanki Smakosza Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Moje obwarzanki Smakosza

 

Sposób przygotowania:

Moje obwarzanki Smakosza
Przygotowanie: Rozkładamy umytą wcześniej stolnicę na stole.Wysypujemy mąkę,cukier waniliowy,szklankę cukru zwykłego,łyżkę sody,sól,wypiek i bardzo dokładnie mieszamy.Ser biały mieszamy z mąką oraz margaryną.Robimy kulę.Z kuli robimy dziurę do której wlewamy jajka.Wszystko bardzo dokładnie mieszamy na gęstą masę.Ciasto rozwałkowujemy.Dnem od szklanki wykrawamy koła.Gotowe ciasto rzucamy na rozgrzany uprzednio olej,smażymy na złoty kolor przez 5 minut.Smacznego
Moje obwarzanki Smakosza
Gotowe ciasto rzucamy na rozgrzany uprzednio olej,smażymy na złoty kolor przez 5 minut
Moje obwarzanki Smakosza
Gotowe ciasto rzucamy na rozgrzany uprzednio olej,smażymy na złoty kolor przez 5 minut