Sposób przygotowania:
Moje pyszne lekkie bezy
Na początku w misce białka jajek ubić na sztywno ze szczyptą soli. Najlepiej użyć w tym celu miksera ustawionego na najwyższych obrotach.
Piana z białek musi być naprawdę sztywna.
Następnie dodać sok z cytryny.W dalszym ciągu ubijać. Kolejno stopniowo dodawać cukier puder.
Do specjalnego rękawa nałożyć ozdobną końcówkę i wyciskać na wyłożoną papierem blaszkę niewielkie bezy pamiętając o zachowaniu odstępów między nimi.
Piekarnik nagrzać do temperatury 140 stopni i piec bezy ok.35-40 minut.
Po tym czasie wyjąć i odstawić do wystygnięcia.
Smacznego.
Piana z białek musi być naprawdę sztywna.
Następnie dodać sok z cytryny.W dalszym ciągu ubijać. Kolejno stopniowo dodawać cukier puder.
Do specjalnego rękawa nałożyć ozdobną końcówkę i wyciskać na wyłożoną papierem blaszkę niewielkie bezy pamiętając o zachowaniu odstępów między nimi.
Piekarnik nagrzać do temperatury 140 stopni i piec bezy ok.35-40 minut.
Po tym czasie wyjąć i odstawić do wystygnięcia.
Smacznego.