mitofri

mitofri

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 516]

Moje pyszne lekkie bezy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i lekkie ciasteczka.

Moje pyszne lekkie bezy

Składniki:

Moje pyszne lekkie bezy

 

Sposób przygotowania:

Moje pyszne lekkie bezy
Na początku w misce białka jajek ubić na sztywno ze szczyptą soli. Najlepiej użyć w tym celu miksera ustawionego na najwyższych obrotach.
Piana z białek musi być naprawdę sztywna.
Następnie dodać sok z cytryny.W dalszym ciągu ubijać. Kolejno stopniowo dodawać cukier puder.
Do specjalnego rękawa nałożyć ozdobną końcówkę i wyciskać na wyłożoną papierem blaszkę niewielkie bezy pamiętając o zachowaniu odstępów między nimi.
Piekarnik nagrzać do temperatury 140 stopni i piec bezy ok.35-40 minut.
Po tym czasie wyjąć i odstawić do wystygnięcia.
Smacznego.

Tagi:

jajko jajka bezy