ppaulinaa

ppaulinaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 96]

Moje flaczki wołowo-drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Polecam gorące flaczki na zimowe dni :)Dodać przyprawę do flaków, zagotować i doprawić według uznania solą i pieprzem.

Moje flaczki wołowo-drobiowe

Składniki:

Moje flaczki wołowo-drobiowe

 

  • Mrożone flaczki wołowe 900dag
  • udka z kurczaka 3szt
  • marchewka 2szt
  • pietruszka 1 szt
  • liść laurowy 2szt
  • ziele angielskie 2szt
  • przyprawa do flaków 1 op
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Moje flaczki wołowo-drobiowe
Udka zalać wodą. Dodać do nich pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę, oraz ziele i liść. Gotować do miękkości. Między czasie osobno ugotować flaczki wołowe. Odcedzić, ostudzić. Miękkie udka wyciągnąć i mięsko pokroić na mniejsze kawałki. Do rosołu z udek dodać flaczki wołowe i mięsko drobiowe. Dodać przyprawę do flaków, zagotować i doprawić według uznania solą i pieprzem.