Sposób przygotowania:
Flaczki wołowo-drobiowe
Mrożone flaki rozmrażamy,wkładamy do garnka zalewamy zimną wodą dodajemy ocet i gotujemy do miękkości.
Następnie odcedzamy.
Kurczaka myjemy dzielimy na części ,wkładamy do drugiego garnka zalewamy zimna wodą i gotujemy,gdy wywar zacznie wrzeć ,dodajemy obrane i umyte warzywa starte na tarce jarzynowej o grubych okach,dodajemy ziele ,liść laurowy,pieprz czarny i gotujemy rosół aż mięso będzie miękkie.
Następnie ugotowane mięso wyjmujemy obieramy od kości kroimy na paseczki i dodajemy znów do rosołu razem z ugotowanymi flakami,zagotowujemy wszystko razem,dodajemy przyprawę do flaków doprawiamy do smaku solą można dodać szczyptę kucharka oraz wsypujemy paprykę i gotujemy jeszcze 5 minut na wolnym ogniu.
W tym czasie na patelni ze smalcu i mąki robimy zasmażkę dodajemy do flaków zagotowujemy i odstawiamy. Tak przyrządzone flaczki są gotowe do spożycia. Ja na talerzu oprószyłam je jeszcze pieprzem kolorowym z młynka Pycha!
Następnie odcedzamy.
Kurczaka myjemy dzielimy na części ,wkładamy do drugiego garnka zalewamy zimna wodą i gotujemy,gdy wywar zacznie wrzeć ,dodajemy obrane i umyte warzywa starte na tarce jarzynowej o grubych okach,dodajemy ziele ,liść laurowy,pieprz czarny i gotujemy rosół aż mięso będzie miękkie.
Następnie ugotowane mięso wyjmujemy obieramy od kości kroimy na paseczki i dodajemy znów do rosołu razem z ugotowanymi flakami,zagotowujemy wszystko razem,dodajemy przyprawę do flaków doprawiamy do smaku solą można dodać szczyptę kucharka oraz wsypujemy paprykę i gotujemy jeszcze 5 minut na wolnym ogniu.
W tym czasie na patelni ze smalcu i mąki robimy zasmażkę dodajemy do flaków zagotowujemy i odstawiamy. Tak przyrządzone flaczki są gotowe do spożycia. Ja na talerzu oprószyłam je jeszcze pieprzem kolorowym z młynka Pycha!