ajrinwu

ajrinwu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 240]

Moje zrazy nadziewane marchewką ogórkiem kiszonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Moje zrazy nadziewane marchewką, ogórkiem kiszonym, oraz cebulką( warzywa pokrojone w drobną kosteczkę przyprawione solą i czarnym drobno-mielonym pieprzem do smaku).Przeważnie podaję je z dodatkiem usmażonych pieczarek , ziemniaczków oraz surówką z

Moje zrazy nadziewane marchewką ogórkiem kiszonym

Składniki:

Moje zrazy nadziewane marchewką ogórkiem kiszonym

 

  • kilogram schabu
  • duża cebula
  • 4 ogórki kiszone
  • 3 duże marchewki
  • sól i pieprz czarny, drobno mielony

 

Sposób przygotowania:

Moje zrazy nadziewane marchewką ogórkiem kiszonym
Mięso kroimy na porcje, ubijamy tłuczkiem mocniej jak na kotlety, posypujemy każdą porcję szczyptą soli oraz pieprzu. Przygotowujemy nadzienie w następujący sposób: ogórki i cebulkę kroimy w drobną kostkę, marchewkę w jeszcze drobniejszą. Po pokrojeniu wszystko razem mieszamy i przyprawiamy solom oraz pieprzem do smaku . Takie nadzienie nakładamy na mięso i ciasno zawijamy. Obtaczamy w mące i smażymy na rumiany kolor, na dobrze rozgrzanym tłuszczu, następnie dusimy pod przykryciem do miękkości. Podajemy z ziemniakami oraz surówką. Smacznego moi kochani.