Sposób przygotowania:
Zrazy cielęce.
1.Sznycle cielęce rozbijam tłuczkiem.
2.Posypuję ‘kotlety’ czarnym pieprzem.
3.Na brzegu kotleta układam 3 paski papryki, 3 paski cebuli i roluję mięso. Zawijasa okręcam białą nitką.
4.Gdy już zawinę wszystkie zrazy, na patelni rozpuszczam łyżkę masła z łyżką oliwy i wrzucam na patelnię wszystkie zrazy. Obsmażam zrazy z każdej strony.
5.Gdy są już ‘zcięte’ przekładam je do garnka, wlewam piwo i wrzucam przyprawy. Zrazy powinny być przykryte piwem. Duszę je przez ok. 2 godziny.
6.Próbuję sos i jeśli jest OK, zagęszczam go i podaję w sosjerce.
Zrazy muszą być miękkie. Gdy ściśle zawiniemy mięso potrzeba chyba troszkę więcej czasu aby skruszały, więc co 30 minut należy je nakłuć i zobaczyć czy są już gotowe.
2.Posypuję ‘kotlety’ czarnym pieprzem.
3.Na brzegu kotleta układam 3 paski papryki, 3 paski cebuli i roluję mięso. Zawijasa okręcam białą nitką.
4.Gdy już zawinę wszystkie zrazy, na patelni rozpuszczam łyżkę masła z łyżką oliwy i wrzucam na patelnię wszystkie zrazy. Obsmażam zrazy z każdej strony.
5.Gdy są już ‘zcięte’ przekładam je do garnka, wlewam piwo i wrzucam przyprawy. Zrazy powinny być przykryte piwem. Duszę je przez ok. 2 godziny.
6.Próbuję sos i jeśli jest OK, zagęszczam go i podaję w sosjerce.
Zrazy muszą być miękkie. Gdy ściśle zawiniemy mięso potrzeba chyba troszkę więcej czasu aby skruszały, więc co 30 minut należy je nakłuć i zobaczyć czy są już gotowe.