Sposób przygotowania:
Mokry biszkopt
Utrzeć cukier z żółtkami. Dodać przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Ubić białka i dodać do ciasta. Rozłożyć na cieście jagody .Zalać galaretką rzadką wtedy w siąknie w biszkopt mamy mokry ale bardzo smacznyPiec około 25 minut w temperaturze 180-190 ºC lub do tzw. suchego patyczka.
msewka
Jeszcze coś.W taki sposób przygotowywanego biszkopta nie spotkałam .Zawsze ubijało się białka i stopniowo dodawało cukier,żółtka i delikatnie wmieszało mąkę z proszkiem.A tu trzeba ucierać ciasto i dodawać pianę.
Nie obraź się,ale takie ciasto wyszło mi kiedyś,gdy zaczynałam pieczenie i zbyt niecierpliwa wylałam zbyt szybko galaretkę i zamiast zostać na wierzchu wsiąkła mi w ciasto.
lalunia
Ależ ja sie nie obrażam nie mam o co wszystko się zgadza na upieczony biszkopt położyłam owoce i zalałam letnia wą galaretką można zrobić tak aby zastygła i wtedy jest na owocach a można zalać by wsiąkło w biszkopt akurat moja córka lubi jak jest wsiąknięta w biszkopt :)
zewa
lalunia
Faktycznie nie dopisałam że ma być na upieczony biszkopt już poprawiam się więc na upieczony biszkopt wylać galaretkę