lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Mokry biszkopt

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Moja córka lubi ( mokry biszkopt ) tak nazywa to ciasto

Mokry biszkopt Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mokry biszkopt

 

  • Składniki na blaszkę z kominem

 

 

  • pół szklanki cukru

 

  • 3 białka

 

  • 3 żółtka

 

  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • jagody z 300 gram
  • galaretki 2 truskawkowe

Sposób przygotowania:

Mokry biszkopt
Utrzeć cukier z żółtkami. Dodać przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Ubić białka i dodać do ciasta. Rozłożyć na cieście jagody .Zalać galaretką rzadką wtedy w siąknie w biszkopt mamy mokry ale bardzo smacznyPiec około 25 minut w temperaturze 180-190 ºC lub do tzw. suchego patyczka.
Mokry biszkopt
Tak wygląda w całości ilości sladowe zostaly na jagodach
Mokry biszkopt
Jagody już zalane galaretką jak widać dałam folię by nie przeciekło
Mokry biszkopt
Zbiszkoptu z góry ściełam wierzch
Mokry biszkopt
Forma z kominem z bytnio się nie nadaję al moja córka chciała inaczej

Tagi:

biszkopt