Sposób przygotowania:
Jogurtowiec kakaowy z morelami
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym do białości. Dodać przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia, jogurt naturalny oraz letnią rozpuszczoną margarynę. Całość zmiksować na wolnych obrotach do uzyskania jednolitego ciasta.
Blachę o wymiarach 24*24 wyłożyć na dnie papierem do pieczenia. Wylać i równomiernie rozprowadzić. Na wierzchu ułożyć skórką do dołu połówki moreli, pomiędzy morele po wkładać borówki. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 175 stopni z termoobiegiem gór-dół.
Piec około 45-50 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu ostudzić.
Blachę o wymiarach 24*24 wyłożyć na dnie papierem do pieczenia. Wylać i równomiernie rozprowadzić. Na wierzchu ułożyć skórką do dołu połówki moreli, pomiędzy morele po wkładać borówki. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 175 stopni z termoobiegiem gór-dół.
Piec około 45-50 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu ostudzić.