marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Morele w cieście winnym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Serdecznie zapraszam do przyrządzenia deseru

Morele w cieście winnym

Składniki:

Morele w cieście winnym

 

Sposób przygotowania:

Morele w cieście winnym
Morele włożyć we wrzątku, obrać ze skórki, przekroić na pół, usunąć pestki. Mąkę rozrobić z jajkami, szczyptą soli i dolewanym stopniowo winem. Połówki wkładać do gorącego oleju i smażyć na złoty kolor. Usmażone wyjmować na bibułkę i trzymać w ciepłym miejscu. Gotowe morele ułożyć na płaskim talerzu, w zagłębieniach po pestkach umieścić po jednej wiśni, acałość posypać cukrem pudrem z cynamonem. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. Smacznego