lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Morelowa pokusa że śmietaną i czekoladą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kiedy brak słoneczka tak jak dzisiaj właśnie, trzeba sobie samemu ocieplić dzień. Tak właśnie powstał deser z moreli, śmietany, czekolady i jagód.

Morelowa pokusa że śmietaną i czekoladą Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Morelowa pokusa że śmietaną i czekoladą

Składniki Morelowa pokusa że śmietaną i wanilią :

 

  • serek waniliowy np danio 1 szt ( mały)

 

 

  • jagody 1-2 łyżeczki na szklaneczkę

 

Dodatkowo:

  • czekolada mleczna 150 g

 

  • słonecznik 4 łyżki

 

 

Sposób przygotowania:

Morelowa pokusa że śmietaną i czekoladą

Wykonanie Morelowa pokusa że śmietaną i wanilią :

Ubijamy śmietanę schłodzoną i dodajemy do niej danio. Przekładamy po 2 łyżki śmietany do szklaneczek. Morele kroimy w kostkę i dodajemy do śmietany, posypujemy żurawiną.
Zakrywamy śmietaną owoce i kładziemy pokrojonego banana i jagody.
W rondelku rozpuszczamy czekoladę z mlekiem i wsypujemy słonecznik.
Gorącą czekoladą polewamy deser na wierzchu na jagody i banany.
Do lodówki do zastygnięcia. Po prostu bomba, rodzinka zachwalała więc smakował.

Morelowa pokusa że śmietaną i czekoladą
Ubijamy śmietanę schłodzoną i dodajemy do niej danio.
Morelowa pokusa że śmietaną i czekoladą
Przekładamy po 2 łyżki śmietany do szklaneczek.
Morelowa pokusa że śmietaną i czekoladą
Morele kroimy w kostkę i dodajemy do śmietany .
Morelowa pokusa że śmietaną i czekoladą
Posypujemy żurawiną po parę ziarenek , będzie pysznie.
Morelowa pokusa że śmietaną i czekoladą
Zakrywamy śmietaną owoce i kładziemy pokrojonego banana i jagody. W rondelku rozpuszczamy czekoladę z mlekiem i wsypujemy słonecznik. Gorącą czekoladą polewamy deser na wierzchu na jagody i banany .