Sposób przygotowania:
Tapioka z musem z mango
Kuleczki tapioki wymieszać w garnku z mlekiem kokosowym i zwykły i ostawić na około 3 godziny.
Potem doprowadzić do wrzenia i gotować ciągle mieszając ale na małym ogniu do momentu, aż kuleczki zrobią się szkliste.
Tapiokę rozłożyć do szklanek i na wierzch rozdzielić zmiksowane mango.
Deser podawać na ciepło.
Potem doprowadzić do wrzenia i gotować ciągle mieszając ale na małym ogniu do momentu, aż kuleczki zrobią się szkliste.
Tapiokę rozłożyć do szklanek i na wierzch rozdzielić zmiksowane mango.
Deser podawać na ciepło.
cherry
PS Ewciu gdzie kupiłaś tapiokę?
zewa
Dziękuję Beatko. Tapiokę dostaniesz w Kuchni Świata. W dużych miastach mają sklepy stacjonarne więc bez problemu powinnaś dostać. A co do chia to jest dużo drobniejsza od tapioki ale robią też desery. Mój mąż chia nie jadł jak chciałam zrobić więc namoczone chia wylądowało w chlebie i był pyszny. Może spróbować, może coś z tego wyjdzie.