zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2412]

Tapioka z musem z mango

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przymierzałam się od dawna do zrobienia tego deseru. W końcu po internetowej lekturze i przeanalizowaniu wielu przepisów zrobiłam w końcu to cudo. Miałam pewne obawy co do smaku i konsystencji ale wiecie co ? To jest dobre.

Tapioka z musem z mango

Składniki:

Tapioka z musem z mango

 

  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 100 ml mleka
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 100 ml tapioki ( drobnej )
  • 1 szk zmiksowanego mango w syropie ( sam owoc )

Sposób przygotowania:

Tapioka z musem z mango
Kuleczki tapioki wymieszać w garnku z mlekiem kokosowym i zwykły i ostawić na około 3 godziny.

Potem doprowadzić do wrzenia i gotować ciągle mieszając ale na małym ogniu do momentu, aż kuleczki zrobią się szkliste.

Tapiokę rozłożyć do szklanek i na wierzch rozdzielić zmiksowane mango.

Deser podawać na ciepło.