migotka28

migotka28

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1303]

Morszczuk w majeranku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Moja ulubiona rybka z ulubioną przyprawą - majerankiem. Ten duet smakuje wybornie. Do tego ziemniaczki z koperkiem i buraczki-prosto i smacznie.

Morszczuk w majeranku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Morszczuk w majeranku

 

  • 500 g filetów z morszczuka
  • majeranek
  • mąka do panierowania
  • 2 jajka
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Morszczuk w majeranku
Filety morszczuka pokroić na mniejsze kawłki. Następnie kawałki ryby oprószyć z obu stron sporą ilością majeranku. Jajka roztrzepać widelcem. Kawałki ryby panierować w jajku i mące, smażyć na oleju na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z ulubionymi dodatkami - u mnie ziemniaczki i buraczki.
Morszczuk w majeranku
Etap 1 Filety pokroić na mniejsze kawłki.
Morszczuk w majeranku
Etap 2 Kawałki orószyc spora ilościa majeranku
Morszczuk w majeranku
Etap 3 Kawałki ryby panierować w jajku i mące, smażyć na oleju na złoty kolor.
Morszczuk w majeranku
Etap 4 Osączyć na papierowym ręczniku.

Tagi:

jajko jajka