Sposób przygotowania:
Morszczuk z masłem i anchois :
Dwie łyżki masła utrzeć z roztartymi na miazgę 2 filecikami anchois i natka pietruszki. Uformować wałeczek i zamrozić .Przekroić na 4 cieniutkie plasterki .Trzymać w lodówce do czasu podania ryby .
Rybę skropić sokiem z cytryny i zostawić na 10 minut . Odsączyć i osuszyć . Posolić , popieprzyć . Panierować w mące , jajku roztrzepanym ze śmietanką , bułce tartej, jajku, mące, jajku i na koniec w bułce tartej . Smażyć na gorącym oleju na rumiano z obu stron . Pod koniec smażenia dodać masło-1 łyżkę .
Podawać kładąc na każdym kawałku ryby ( bardzo gorącym ) plasterek masła , a na nim ½ filecika anchois .
Rybę skropić sokiem z cytryny i zostawić na 10 minut . Odsączyć i osuszyć . Posolić , popieprzyć . Panierować w mące , jajku roztrzepanym ze śmietanką , bułce tartej, jajku, mące, jajku i na koniec w bułce tartej . Smażyć na gorącym oleju na rumiano z obu stron . Pod koniec smażenia dodać masło-1 łyżkę .
Podawać kładąc na każdym kawałku ryby ( bardzo gorącym ) plasterek masła , a na nim ½ filecika anchois .
Sarenka
Babciagramolka
13sonya