Sposób przygotowania:
Morszczuk z grilla z warzywami i sezamem
Morszczuka wyjąć, rozmrozić, a jak woda obcieknie natrzeć przyprawą do grilla, pieprzem cytrynowym i obtoczyć lekko w oleju oraz sezamie jaki akurat będzie w domu. Warzywa oczyścić, opłukać i pokroić na paski lub talarki. pomidorki mogą być w całości. Wszystko to ułożyć na tackach- porcja ryby, pomidorek, garstka porów i papryki na każdej z nich. Grilla rozpalić węglem drzewnym lub piekarnik nagrzać do 170-180 st. C. Potem ułożyć tacki na ruszcie i opiekać z 10-15 min., bo ryby z mrożonki nie muszą być długo pieczone. Po upieczeniu wyjąć tacki w rękawicach kuchennych, a ryby i jarzyny przełożyć na talerzyki jednorazowe. Można zagryzać je pieczywem.