BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1386]

Mortadela panierowana

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Polecam panierowane kotlety z mortadeli. Smaczne i lubiane przez moich domowników.Podane szybko znikają ze stołu.

Mortadela panierowana

Składniki:

Mortadela panierowana

 

  • mortadela 500 g,
  • jajko 1 szt,
  • tarta bułka do panierowania ,przyprawa uniwersalna do smaku,
  • pieprz do smaku,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Mortadela panierowana
Z mortadeli ściągamy skórę, kroimy na grubsze plastry, jajko umyć, wbić do miski dodać przyprawę uniwersalną, pieprzu do smaku i rozbełtać.

Plastry mortadeli wkładać do jajka i panierować w tartej bułce. Wykładamy na patelnie na mocno rozgrzany tłuszcz i smażymy na złoty kolor z obu stron.

Podajemy z ziemniakami, ogórkiem konserwowym lub kiszonym albo z buraczkami.

Tagi:

danie obiad